tisdag 16 november 2010

Alpaca Silk från Marks & Kattens, Morjärv Lovikka, kuddar i ulltyg

Årets julklapp - Alpaca Silk handledsvärmare med pärlmönster!Här kommer ett tidigt julklappstips - en förpackning stickglädje från Marks & Kattens! Innehållet består av 1 nystan Alpaca Silk, 2 burkar pärlor och en fin beskrivning på handledsvärmare. Den första omgången förpackningar innehåller även 2 st pärlnålar som extra bonus (finns med så långt lagret räcker). Många färger finns att välja på! Pris 159:-/ fp. (Ja - man får köpa till sig själv också).

Punktgarn - "Calippo" från M & KHäromveckan fick jag hem ett s. k "punktgarn" (inte punk), ett garn som bara finns tillfälligtvis. Detta mysiga garn, "Calippo", visades på Formex-mässan i augusti och nu har jag fått leveransen! Garnet består av 80% akryl och 20 % ull, så det är härligt mjukt. (Undrar om det var stickor 5-6 ungefär som anges som lämpliga att sticka med?) Beskrivning finns på halsdukshuva med fläta, benvärmare och handledsvärmare med fläta, kofta och baskermössa.
Nystanen väger 100 g och kostar 49:-/st.

Trivselkuddar "Home" och "Ros" från Boel & JanNär jag tittar mig omkring i butiken ser jag kuddar, kuddar och kuddar...Kanske lite för många för mina kvadratmetrar under takbjälkarna, men det är å andra sidan lite för mycket av det mesta i min butik så här inför julen...Både det röda och det grå kuddvaret är av ulltyg vilket känns varmt och ger en lite rustik känsla. (Innerkuddar finns att köpa till).

Serien "Bukett" - Lantlivsromantik i rött, vitt och gråttTextilgrossisten Boel & Jan har ett stort utbud av bl.a. textilvaror i lantlivsstil. Till jul känns det extra trevligt med lite röda inslag i hemmet, så då passar stolsdynfodralet och kudden (inkl. innerkudde) fint. I serien finns även en mycket söt hissgardin med knytband, bredd 120 cm, samt en gardinkappa på metervara. Kudden finns även i grått.

Lovikka från spinneriet i Morjärv
Förra tisdagen, som var en vacker, vintrig novemberdag, frågade var och varannan kund efter Lovikka. Hoppsan - snabbt minskade mitt lager! Jag ringde till Ullcentrum Öland som lyckligtvis hade ett lager av Morjärvslovikkan (den bästa enligt min mening, så otroligt mjuk!) Igår kom kartongen med min beställning, nästan allt var med. (Den naturvita lovikkan kommer snart också). Om det nu skall bli en så bister vinter som jag hört sägas, då kan det nog vara bra att ha ett par lovikkavantar att ta på sig!

Vackra stickmarkörer från Made by KSom frostiga karameller är dom, stickmarkörerna från Made by K. Handtillverkade i trakten. Kanske ett julklappstips? (Men först skall du unna dig själv dessa fina markörer som kommer att förgylla din stickning). Pris: 85:-/karta à 5 st

Snart är det julmarknad på Olofsfors bruk
Första adventshelgen, 27-28 november, är det traditionell julmarknad på Olofsfors bruk. Hela bruket, med utställare, hantverkare, glashytta, smedja, butiker, kafé och restaurang håller öppet kl 11-16.

2 kommentarer:

 1. Underligt att kalla det lovikka från spinneriet i Morjärv när garnet tillverkas i utlandet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   Roligt att du hittat mitt blogginlägg om lovikka! Som du säger, det finns lovikka som tillverkas i utlandet. Men, lovikkan som spinns av Ullcentrum Öland på de maskiner som de tagit över från Morjärv ullspinneri,den ullen är svensk! Vi säljer denna fina "Morjärvslovikka" i vår butik. Titta gärna in på Ullcentrum Ölands hemsida och se alla fina lovikkagarner som de tillverkar, av egen svensk ull (står i deras info om detta).
   http://www.ullcentrum.com/visa_produkt.asp?id=1857

   Radera