lördag 3 oktober 2009

Tiden är mogen!

Nu tar jag klivet från att enbart ha varit bloggläsare till att bli bloggare! Hur skall det gå? Kommer jag att sköta mig och uppdatera min blogg, jag som knappt kommer ihåg krukväxterna...? Tiden får utvisa!

sockgarn med aloevera och vitamin E

I denna min premiärblogg tänkte jag pigga upp er alla med ett par vitaminstrumpor! Yes, ni hörde rätt - det skall vara vitamin E i strumporna i höst. Från tyska Online kommer sockgarnet som innehåller både jojobaolja, aloevera och vitamin E. Garnet mönstrar sig läckert och stickas på stickor 3,5.

Nya garnkvalitéer droppar in allteftersom i höst. Från Sandnes Garn kommer det "lagomvarma" och mjuka garnet mini duett som är en blandning av behaglig bomull och värmande ull. Fina beskrivningar finns till både barn och vuxna - riktigt trendigt blir plagget med kanter av mormorsrutor!


Flicktunika med mormorsrutor, stickad i miniduett från Sandnes Garn.

Jaha, tänker kanske vän av ordning. Skall här bara pratas garn? Nej, nej - självklart inte, höstmodet består inte enbart av stickat. Ingen har väl missat att glencheckrutan är het som en härdsmälta hösten 2009? (Se t.ex. den snygga klänningen på omslaget av
Tidningen Lantliv , senaste numret)


Ett spänstigt bud (tog trapporna med studs!) levererade tygerna på bilden ovan till butiken i förra veckan. Överst, svartvit glencheckruta, under denna packe en något punkinpirerad röd/svart ruta, underst ett hederligt ulltyg i en tunnare kvalitet. Tänk kjol, kavaj/blus, tunika...

På återhörande!

7 kommentarer:

 1. Så himla kul! Nu får vi snabbt veta vad som fyllts på i garnhyllorna. Kanon! Lycka till.
  /Båtbyggarhustrun

  SvaraRadera
 2. visste väl att du bar på en hemlighet! Toppenkul att Du nu finns med oss ute i cyberrymden. Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Som vi har väntat på detta! Du kommer att få många läsare , det är jag helt övertygad om. Ryktet om garn med E-vitamin går redan, har länkat till chattkompisar och inom två minuter lägger jag ut det på facebook. Så håll oss varma bara!

  SvaraRadera
 4. Tack för uppmuntran! Har varit inne och redigerat lite, får dock inte bort två små rutor längst ned (är nån kod för foto tror jag). Antar att man kollar under HTMLflik, men där begriper man ju inget....Känns härligt att segla runt i cyberrymden!

  SvaraRadera
 5. Jag kan hjälpa dig med HTML fliken. Är på jobbet imorgon. /Båtbyggarhustrun

  SvaraRadera
 6. Vad kul med bloggen, måste bara göra ett besök hos dej.
  Nu har vi fått i ordning här i Umeå. Känns härligt att bo på Haga igen.

  Lycka till
  Maggan

  SvaraRadera
 7. Det var trevligt med en blogg för oss stickare, nu kan man i lugn å ro kolla in nyheterna hemmavid och ladda för bland annat kaféet. Hoppas vi, på torsdag, kan räta ut fågetecknet kring sockskaftet.
  vi ses! / Groddaren

  SvaraRadera