lördag 10 oktober 2009

Höstsol & färgranna garner


Arbetarnas tvättstuga, Olofsfors bruk


Ta en promenad förbi tvättstugan nästa gång du är på bruket! På förstubron kan man slå sig ned en stund och njuta av den värme som finns kvar i höstsolens strålar alltmedan Leduån virvlar förbi just nedanför.

Det går också fint att värma sig bland mjuka nystan och tygrullar hos Olofsfors Garn & Tyg och passa på att se vad nytt som finns i hyllorna.


Mini palett från Sandnes Garn

I veckan så har två rejäla kartonger med garner från Sandnes Garn levererats till butiken. Bland alla garnpaket fanns bl.a. garnkvalitén Mini Palett som är ett tunt (st. 2,5-3) ullgarn (75% ull, 25% nylon, superwash) som finns i riktigt läckra färgblandningar. Mjukt är det också.
Passar bra till det mesta, strumpor, benvärmare, sjalar, koftor, halskragar m.m.


Tovade "musetofler" (beskrivning på norska) i Fritidsgarn

Två nya, sköna, gröna färger av Sandnes Fritidsgarn fanns också i lädorna. Många andra färger finns redan i garnkorgen sedan tidigare bl.a, lila, cerise, rött, grått, oliv, gult, blått... Fritidsgarn är perfekt att tova i tvättmaskinen. Våga prova! Sticka vantar, sockor och annat i en riktigt överdriven storlek (beskrivningar finns), kasta in alstret i maskinen, kör på 40-60 grader, plocka ut och förvånas!


Inte operationsinstrument men Knit Pro rundstickor!

I början av sommaren fick jag hem några startset av Knit Pro rundstickor - som tog slut direkt.
Nu har jag äntligen fått hem fler startset, kablar, spetsar i olika grovlekar och virknålar. Allt i "symfonie wood", ett material som består av flerfärgat laminerat trä. Idén med Knit Pro är att man bara behöver en omgång kablar (finns i 40, 60, 80, 120 cm) som man sedan använder till alla sorters stickspetsar (finns från 3mm -12 mm). Stickspetsarna skruvar man enkelt på kabeln, skarven är slät oavsett vilken grovlek man har på stickspetsarna. Kom in och titta närmare på Knit Pro:s sortiment. Startsetet kan bli en fin present till dig själv, eller en uppskattad julklapp till någon som stickar mycket! Knit Pro ger skön stickkänsla!


När sydde du senast något i ett hundmönstrat tyg?
Nu finns i alla fall strålande möjligheter att t.ex liva upp ett rum med både hundar och prickar. Kanske blir det en kudde eller nåt i gardinväg av dessa tyger? En kasse/väska? Ett förkläde? Tyget är en kraftig bomullsväv, så det passar till det mesta!

Bland veckans händelser så måste man räkna in stickkaféet i torsdags. Vi var väl ca 25 personer på Kafé Anno 1762 som stickade och fikade. Ni som har tittat på kaféets blogg vet vad vi gjorde mera - stickpausgymnastik! Sjukgymnast Åke Gustavsson lärde oss några sköna rörelser för att sträcka ut muskler och sköta om diskarna i ryggen. Vi blev vederkvickta både till kropp och själ denna kväll!

5 kommentarer:

 1. Mini Palettgarnet ser jättefint ut...måste provas :)

  SvaraRadera
 2. Jo, Mini Palett är riktigt mysigt! Påminner ju om Marks & Kattens Fame Trend, men är mjukare. En leverans av Palett, som är lite tjockare, väntas komma in i veckan - i en vinröd melering om jag inte minns fel.

  SvaraRadera
 3. Och jag, jag skulle vilja se något uppstickat i det av ... Made by K ... live!
  /Båtbyggarhustrun

  SvaraRadera
 4. Himmel och pannkaka vad läckert det ser ut med palettgarnet!!!
  Men först ska Bertan lägga upp och sticka värmande sockar i det blåmillerade Aloe Veragarnet. Det ska få ta sig en tur till den bistra ryska kylan nästa vecka. Återkommer igen!

  SvaraRadera
 5. En annan var ju upp på "vinn" i lördags och hittade underbara virkade pulsvärmare i Kashmir. Föll för frestelsen direkt och hem med virknålen i högsta hugg. På söndagsmorgonen blev de färdiga lika ljuvliga som dem på affären. Jippi vilken fin julklapp!
  Kommer och köper ett nystan till vilken dag som helst. Fanns det bara natur och svart? Hälsningar Groddaren

  SvaraRadera