onsdag 25 augusti 2010

Indianfärger i sockgarnet, scarves och fyrar!

Canadian ColorI höst och vinter kan vi tassa runt i ullsockar vars färger och mönster lite grann för tankarna till indianernas totempålar. "Canadian Color" heter höstens färgställning i det tunna (st.2,5-3) sockgarnet som kommer från On-line.
Knappar i etnisk stilDe bruna knapparna med inristat ljusare mönster går ju faktiskt också i lite indiansk stil, eller är de kanske mer eskimå-inpirerade? De blommönstrade knapparna hittade jag också när jag gick runt på Formex-mässan för snart två veckor sedan. Varje år försöker jag hitta nya, fina knappar när jag är på mässan. Man kan aldrig ha för många knappar - det vet alla som försöker hitta en matchande knapp till ett nystickat plagg. Ibland är det riktigt svårt att hitta just den färg man söker. Ju mer som finns att välja på, desto större chans att nån skall passa.
Scarves - ett impulsinköp på Formex!Inför årets inköpsbesök på Formex sa jag till mig själv att fokusera. Fokusera på min verksamhet, dvs. tyg, garn och sybehör. "Köp bara in tyg, garn och sybehör", upprepade jag för mig själv där jag gick runt mellan montrarna. Redan vid lunchdags tappade jag detta fokus. Blev inlockad i en monter (på en avdelning där jag inte borde knalla omkring) av en pigg försäljerska som tyckte att jag väl bara kunde titta lite på alla fina scarves de hade. Ja, ni förstår resultatet. Men fina är dom, scarvsen, som jag köpt in ett antal på prov! Finns i fyra färgställningar, som bilden ovan visar.Försök att knyta en scarf lite chict nonchalant.
Fyrens dag!Från det ena till det andra så var det fyrens dag i helgen. Det innebar att många av landets fyrar höll öppet för besök. Nu har jag fått se insidan av två stycken fyrar i Västerbottens kustland, Ratuskär fyr och Berguddens fyr (Holmön). Om du inte besökt några fyrar ännu, passa på vid nästa "fyrens dag". Förutom att fyrar är intressanta i sig så är dom ju också alltid belägna på mycket vackra platser vid havet. (Bilden ovan är tagen bakom prismorna mot det färgranna fönstret på Berguddens fyr.)Morgonkaffe i vandrarhemmet vid Berguddens fyr. Vilken utsikt! Vandrarhemmet vid Bergudden, Holmön var jättefint - hit vill jag återvända, då hinner man kanske se mer av Holmön också.
Berguddens fyr, Holmön
En bild av Berguddens fyr får avsluta dagens blogginlägg!


5 kommentarer:

 1. Åh - dom där sjalarna är jättefina! Tummade själv på dom under januarimässan.

  SvaraRadera
 2. Har hittat ett nytt mönster på vågig sjal från marks och kattens. Stickas med två eller tre härvor linnegarn. Men först ska höstkoftan färdigställas. Det ser ut att finnas passande knappar, jag har tur!

  SvaraRadera
 3. Scarfs/sjalar kan man kanske inte få nog av. Kanske skulle en ljuv spetsliknande tingest mjuka upp mitt lite randigt/geometriskt buttra yttre???

  Hur får man i förväg reda på Fyrens dag? Nu fick jag läsa om det i efterhand här på bloggen. Min bättre hälft skulle verkligen gilla att vara med en sån dag - han samlar på fyrar och navigerar efter dem förstås. Ingen gps i båten inte!

  SvaraRadera
 4. Hej Viola,
  Det brukar skrivas lite i tidningarna om fyrens dag (infaller 3:e helgen i augusti). Annars kan man kolla på Svenska fyrsällskapets hemsida,
  http://www.fyr.org/
  -man kan bli medlem, då får man nog mer information skulle jag tro. Gamla fyrar är speciella, mycket trevliga besöksmål!

  SvaraRadera
 5. MYCKET fina scarfs! Så bra att du hamnade på villovägar på mässan...! ; D

  SvaraRadera