lördag 10 juli 2010

Sirdar Sublime Baby Merino Silk

22 nyanser av Sublime Baby Merino SilkNu har jag utökat färgsorteringen av det supermjuka garnet Sublime Merino Silk (75% merinoull, 20% silke, 5 % kashmir). Efter att jag packat upp alla garnpaket och lagt upp nystanen snyggt och prydligt i en stor garnlåda kunde jag räkna till 22 sköna nyanser av detta garn! Till garnet finns beskrivningar på underbara babyplagg samt även en del beskrivningar på stickat till barn och vuxna. Finska Tekstiiliteollisuus Oy är generalagent för Sirdar i Skandinavien, besök gärna deras hemsida, där finns bilder på Sirdarkataloger och många fina gratismönster att ladda ner.
En fröjd att packa uppHär syns en del av vad som fanns i kartongen. Kom upp och titta - det som är fantastiskt med Sublime Merino Silk-garnerna är de mjuka färgnyanserna, dimgrönt, puderrosa, sandfärgat mm

Masonite - materialet för allt!Äntligen, äntligen har jag fått ett arbetsbord med ryggvänlig höjd! Detta stabila bord är tillverkat av överblivna laboratoriebänkar (spår av ett misslyckat experiment finns på en skiva som fick vändas) med nymålade masoniteskivor som ny yta på ovansidan. Masonite är ett toppenmaterial - allt kan man göra av detta och lokalproducerat är det också. Tack Janne och Lennart som förverkligat min dröm om ett riktigt arbetsbord!

Hadd - antikt i kuskbostadenÅsa B ordnar det fint i kuskbostaden. Foto: Ingrid Persson
"Hadd" - varsamt begagnat - finner man i sommar i kuskbostaden, alldeles intill den gamla ladugården. Nästa gång du besöker bruket, titta in här och låt Åsa visa dig alla vackra saker som är så trivsamt utställda i kuskbostaden. Det bästa är att allt är till salu, charmiga möbler, elegant porslin, bonader med visdomsord, linne, intressanta böcker...

Sommarskönt på hela bruketFlanörer på väg till och från stångjärnssmedjan. Foto: Ingrid Persson
Det är härligt att promenera runt på bruket i sommartid. Längs Leduån går grusvägen som leder upp till stångjärnssmedjan som ligger vid den översta dammen. Följ gärna med på en guidad tur som ordnas av Stiftelsen Olofsfors bruks museum. (Klicka på länken så kommer du till den nya fräscha hemsidan med massor av information om vad som händer på bruket i sommar).

Olofsfors Garn & Tyg är stängd vecka 28 (12-18 juli), men allt annat på bruket är öppet! Under vecka 29 och 30 finns Åsa S på plats i butiken och hjälper alla som är garn- och tygintresserade.
Skön sommar!

3 kommentarer:

 1. Jaha hur jag än vrider och vänder så har jag en bit till er..oavsett om jag befinner mig i Tumba där jag bor...eller på min gård norr om Vilhelmina...men en himla trevlig blogg har ni som jag måste lägga i min Bloglovin och bevaka. Det spelar ju ingen roll var man bor numera - man kan ju njuta ändå och få ett och annat tips via cyberspacen!

  SvaraRadera
 2. 22 nyanser av Sublime...inte illa, jag visste inte att det fanns så många.
  Och många nya fina grannar du verkar fått...verkligen roligt att det blivit sån fart i Olofsfors
  Måste nog komma in nån dag.
  Ha det gott!
  /Annica

  SvaraRadera
 3. Made by K - Ja, det är spännande i Olofsfors med nya grannar både åt norr ("Hadd") och söder ("Byggnadsvårdsbutiken") och dessutom nya grannar nu och då i galleri Eleonora, på våningen under. Själv är jag nyss hemkommen från semestern, samlar mig för ett nytt blogginlägg!
  Pysselfarmor - Roligt att du hittat min sida! Hoppas du har möjlighet att besöka min butik (och andra ställen) på Olofsfors bruk vid tillfälle!

  SvaraRadera