måndag 6 oktober 2014

Suri Alpakka, Dorthegenseren

Sköna stortröjan "Dorthegenseren", stickad i Sandnes Skappel Suri alpacka och Sandnes Mini alpakka
 En stor tröja i mjukaste alpacka - finns det något skönare? Designen till denna tröja är skapad av ett norskt företag, Sister Act AS. För ca två år sedan kom den första tröjmodellen, "Skappeltröjan",som startade en sticktrend i Norge som gjorde att alpackagarnerna tog slut i butikerna i vårt grannland. Ursprungströjan, stickad med dubbelt garn alpacka, har följts av fler modeller sedan dess, bl a "Dorthegenseren". På det norska designföretagets hemsida kan man hitta många fina modeller och läsa om hur allt startade, här är länken till Sister Act AS.  

Ett nystan mjuk Suri Alpakka - foto från Sandnes Garns hemsida


Dorthegenseren är stickad med en tråd Sandnes Suri Alpakka och en tråd Sandnes Mini Alpakka. Kom gärna in i butiken och titta på tröjan ochkänn på dessa supermjuka garner! Just nu har vi Suri Alpakka hemma i naturvitt och ljusgrått. Mini Alpakka finns i många nyanser!
 Alpackan är ett kameldjur som lever i sydamerika. Endast 5 % av alpackorna tillhör arten Suri alpacka.Sandnes Garns kvalitet Suri Alpakka består av 96% Baby Alpacka och 4% polyamid. Baby Alpackan är den finaste kvaliteten från Suri alpackan.(Information om Suri alpacka + bild är hämtad från sidan Skappelgenseren.no - där finns mycket intressant att läsa om Suri alpackan, t ex att dess ull jämnställs med den exklusiva kasmirullen!)

Dorthegenseren är lite längre bak

Dorthegenseren

Mössan med det rätta hänget stickar man på en kväll (om man börjar i tid på kvällen....) med ett garnnystan från Sirdar som kommer tillsammans med en tofs. Stickpaketet säljs under namnet "Heads Up" och finns i butiken i nyanserna brunt och lila - se föregående blogginlägg.

1 kommentar: