torsdag 16 februari 2012

Vårfina tyger!

FärgglattNu har vi fått in en hel del nya metervaror till butiken, bl. a de färggranna tygerna på bilden ovan! Kanske det är dags att sy en ny, riktigt pigg gardinkappa till köket?

Vackra blommorFrån Boel & Jan ab kommer de vackra tygerna med botaniska mönster som finns i en blågrön och en beigebrun färgställning, båda på naturvit botten. Även det stormönstrade stilfulla tulpantyget kommer från samma leverantör.

Hundtyg och kattygÄntligen har vi fått hem tyger med hund- och kattmotiv! Kvalitén är lite kraftigare så tyget passar utmärkt att sy t ex väskor och kuddar av. Ovanför kattyget syns en tunnare gardinmetervara som går i naturvitt/grått/svart.

TygängelNågra jättesöta små tygänglar anlände i en kartong. En av dem satte sig genast på ett ljuslila virkat kuddfodral som låg på en hylla. Där sitter hon än och blickar ut i butiken!

Ripslöpare i många färgerEn ripslöpare i din favoritfärg gör hemmet vårfint! Just nu har vi många olika sorters löpare i sortimentet, ripslöparna som syns härovan och även andra vävda löpare i vackra färger.

Vintervy från Ålidberget, NordmalingVårkänsla får man av alla vackra tyger och textilier som packas upp i dessa dagar, men ute är det fortfarande vinter! Massor av snö har vi här i Nordmalingsområdet, vilket bilden från Ålidbergets utsiktspunkt vid Lusberget visar. Här intill vindskyddet, som vetter mot havet (långt därborta i fjärran), går 5km-spåret förbi. Här stannar man gärna och beundrar utsikten!

4 kommentarer:

 1. Är tokförtjust i tyget på översta bilden, det med stora blommor. Finns det som färdigsydda gardiner också? Har ni någon webbutik??

  Vänliga hälsningar

  Sanna

  SvaraRadera
 2. Hej Sanna,
  Tack för din fråga! Tyget finns bara på metervara (önskas uppsytt går det att ordna). Har ingen organiserad webbutik, bara en vanlig fysisk tyg- och garnaffär, men ser man nåt i bloggen är det bara att fråga, jag skickar beställningar på begäran. Min e-postadress finns längst uppe t h, under adressen. Webbutik kommer förhoppningsvis så småningom...
  Har tittat in på Villa Solgården, vilken fin blogg du har! Många vackra bilder.
  Vänliga hälsningar,
  Gertrud /
  Olofsfors Garn & Tyg

  SvaraRadera
 3. Tack för snabbt svar, info... och komplimang :). Jag bor så långt bort som i Småland... men vad heter tillverkaren av just det här tyget?

  Sanna

  SvaraRadera
 4. Vet ej vad tillverkaren av tyget heter, tyget är inköpt via en av mina leverantörer som i sin tur köpt det via en större grossist.
  /Gertrud

  SvaraRadera