fredag 9 september 2011

Volanggarner!

Volanggarn med uddfransEn hel kartong med roliga garner har jag packat upp i veckan! I lådan fanns bl.a garnet "Papillon" som är av typen "volanggarn", dvs man stickar halsdukar som vrider sig som girlanger. Papillon finns i färgerna vitt, svart, grått och varmt orange.

ButterflySå här ser en variant av volanghalsduk ut, stickad i butterfly. Volangerna ligger i fyra lager, dvs man lägger upp maskor från en fjärdedel av garnets längd och stickar sedan fram och tillbaka så länge garnet räcker (om det inte räcker fullt ut ett varv så märks det inte mycket att en volangrad är kortare). Butterfly finns i tre färgställningar, den gul/lila härovan samt en lysande blå/lila och en diskretare vit/grå/svart variant.

Baroness, lurvigt och gosigtBaroness är ett mjukt, lurvigt och mysigt garn. Stickar man av detta garn får man en fluffig halsduk att värma sig med!Halsduk i Baroness - garnet finns i tre härliga färgställningar. Rödmelerat, grönmelerat och blåmelerat.

Och så var det Tango!I höst är det helt rätt att glittra! Tango bidrar med glamourkänslan - finns i rött, vitt, svart och lila. Bilden visar ett stickninssätt där man lägger upp 5 maskor (fast 7 blir också fint) och stickar fram och tillbaka med stickor 3½. Det känns lite omständigt från början men går fortare allteftersom man blir van.

Höga Kusten - underbart!Sista helgen i augusti var jag och en god vän ute på vandringstur i Höga Kusten området. Tänk att vi har detta fantastiska område så nära oss (ja, så är det om man bor centralt i Nordmalings kommun!) med alla fina vandringsstigar genom skogar, bergsskrevor och uppå bergstoppar! Rekommenderar varmt en utflykt till världsarvet Höga Kusten med Skuleskogens Nationalpark och det vackra Nordingråområdet!

5 kommentarer:

 1. Hejsan!
  Vad du har mycket nytt och spännande, härliga bilder på garner och natur.
  Kram Maggan

  SvaraRadera
 2. Hej Maggan!
  Ja, nu kommer det nyheter ett tag framöver! Hösten är bästa garntid! Undrar förresten vem som hittat på det här med "nätgarner" som man stickar volanghaldukar av? Undrar vad man får se härnäst?

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag undrar om du kan tänka dej att förklara för mej hur man stickar med Papillon? Jag är van vid att sticka men nu var det tvärstopp!! :) Jag är ju inte kund hos dej men kanske du kan tänka dej ändå att hjälpa till? Mvh Inger H.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolla på Youtube, där finns flera instruktionsfilmer!
   Tant Ebba

   Radera
 4. Hej! Jag blev väldigt intresserad av garnet Tango, speciellt det röda. Finns det någon möjlighet att man kan få ett garnprov av det?

  SvaraRadera