måndag 11 januari 2010

Mössor och vantar i Ecoull, Sarek och Eco Babyull från Marks & Kattens

Grön mössa med tillhörande vantar i Ecoull color från Marks & Kattens
Vad kan väl vara mer passande att skriva om så här mitt i vintern än mössor och vantar? Mössor är något som man kan grubbla över, vilken modell man passar i? Toppluva, basker eller kanske en öronlappsvariant? Många beskrivningar finns, det är bara att välja. Eller så designar man något eget, som det knapprydda setet som visas på bilden. Har fått låna dessa alster ett litet tag för att skylta med i affären. Kom förbi och titta, innan plaggen måste lämnas tillbaka igen, till ägaren i Järnästrakten.

Fin sjal och mössa i Eco babyull från Marks & Kattens
Det spetsstickade setet i Eco babyull har blivit mycket omtyckt. Man känner sig riktigt vacker när man bär denna mössa, med lagom häng, till sjalen som fästs ihop med en kringelikrok från "Made by K". Ändå stiligare blir man om man tar på sig ett par virkade vita vantar i Sirdar Big Softie (återigen ett lån från en känd designer i Järnästrakten, tack!). Lägg märke till de fina brunprickiga rosetterna!
Närstudie av vantarna i Sirdar Big Softie
Basker i Sarek från Marks & Kattens - passar alla!
Kanske har du redan stickat denna basker? Den har blivit en storfavorit bland mina kunder. Garnet, Sarek, består av 100% värmande ull och finns i flera färgställnigar. 2 nystan går det åt och man kan sticka på rundstickor om man vill slippa sy ihop. Beskrivningen innehåller förutom baskern även instruktioner på hur man knåpar ihop en virkad halsduk med fransar (inte den på bilden), puls- och benvärmare.
Det ljusnar på bruket
Bruket är så vackert just nu med vit gnistrande snö som bäddar in de själfulla gamla byggnaderna. Tycker allt det har blivit en hel del ljusare också de sista dagarna, då vi även sett lite av solen!

Om några dagar åker jag iväg till Oslo på Janomes symaskinsseminarium, det skall bli spännande. Har anmält mig till tre kortkurser, "stitchery" (vad var det egentligen?), "folklorebroderi" (med symaskin!) och "Barnklänning med overlocktekniker". Därutöver blir det information om symaskinsmodeller. Berättar mer efter jag varit där!

Tur att Åsa kommer och hjälper mig med affären så att jag kan åka iväg och ändå hålla öppet i butiken!

9 kommentarer:

 1. Har du virkat hängdrivorna på brukstaket också? Ser härligt fluffigt ut!!
  Hälsa Norge

  SvaraRadera
 2. Hängdrivorna hängde på plats, färdigvirkade, när jag promenerade förbi kvarnen förra vintern, den 3 februari 2009. Moder natur gör allting så fint!

  SvaraRadera
 3. Så roligt att du hittade till. Jag ska följa din blogg.
  Kram Gina

  SvaraRadera
 4. Vantar och mössor kan man nog inte få för många av, de är jättefina allihop!!
  Din Osloresa låter verkligen spännande...vill verkligen se dina broderier när du kommer tillbaka!!

  SvaraRadera
 5. Jätte fina virkade alster!
  TRor jag måste ta ledigt från jobbet för att hinna med allt kul som finns:-) Lycka till på resan!

  SvaraRadera
 6. Kul med Oslo! Alltid lika roligt med fortbildning. Och Ginas stickblogg måste besökas.

  SvaraRadera
 7. Så fina bilder Gertrud! Hälsa fd OF-smeden Marcus Mars om du stöter på honom i Oslo!

  SvaraRadera
 8. Finns mönster på dessa vantar någonstans? De vita med bruna rosetter?

  SvaraRadera
 9. Hej Carina,
  Vantarna är "frihandsvirkade" av en god vän till mig. Såvitt jag minns är det fasta maskar med nedtag i bakre maskbågen.

  SvaraRadera